گزارش ترسناک و لحظه به لحظه بعد از خوردن یک
نوشابه!!!
10 دقیقه بعد: 10 قاشق چای خوری شکر وارد بدنتان میشود،میدانید
چرا با وجود خوردن این حجم شکر دچار استفراغ نمیشوید؟چون اسید فسفریک،طعم آن را
کمی میگیرد و شیرینی اش را خنثی میکند.
20 دقیقه بعد: قند خونتان بالا میرود و منجر به ترشح ناگهانی و
یکجای انسولین می شود،کبدتان شروع میکند به تبدیل قند به چربی تا قند خون بیشتر از
این بالا نرود.
40 دقیقه بعد: حالا دیگه جذب کافئین کامل شده،مردمکهای چشم گشاد
می شود،فشار خونتان بالا میرود و در پاسخ به این حالت،کبدتان قند را به داخل جریان
خون رها میکند.گیرنده های آدنوزین مغز حالا بلوک می شوند تا از احساس خواب آلودگی
جلوگیری کنند.
45 دقیقه بعد: ترشح دوپامین افزایش پیدا میکند و مراکز خاصی در
مغز حالت سرخوشی ایجاد میکنند،تحریک میشوند.این همان مکانیسمی است که در مصرف
هروئین منجر به ایجاد سرخوشی میشود.
60 دقیقه بعد: اسید فسفریک موجود در نوشابه،داخل روده کوچک،به
کلسیم،منیزیم و روی میچسبد.متابولیسم بدن افزایش پیدا میکند.میزان بالای قند خون و
شیرین کننده های مصنوعی،دفع هر چه بیشتر کلسیم را از طریق ادرار باعث
میشوند.
مدتی بعد: کافئین در نقش یک داروی مدر (ادرار آور) وارد عمل
میشود.حالا دیگر کلسیم و منیزیم و رویی که قرار بود جذب بدن شود،بیش از پیش از طریق
ادرار دفع میشوند و به همراه آن مقادیر زیادی آب،سدیم و دیگر الکترولیت ها نیز از
دست میرود.
مدتی بعدتر: کم کم آن غوغایی که در بدنتان ایجاد شده بود فروکش
میکند و نوبت به افت قند میرسد.در این مرحله یا خیلی حساس و تحریک پذیر میشوید یا
خیلی کرخت و بی حال.حالا دیگر تمام آن آبی را که از طریق نوشابه وارد بدن خود کرده
بودید دفع کرده اید،آبی که میشد به جای اسید و کافئین و شکر ،حاوی مواد مفیدی برای
بدنتان باشد.تا چند ساعت بعد اثر کافئین هم از بین میرود و شما هوس یک نوشابه دیگر
میکنید.
مراقب
سلامت خود و عزیزانتان باشید...
با تشکر از دوست بسیار بسیار خوبم دریا